Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofje v knjigi in zrcalu

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 08. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.12.2007 / 08:32

Škofje v knjigi in zrcalu

»Kljub častitljivi starosti ljubljanske nadškofije in obsežnemu materialu, ki ga hranijo naši arhivi, pa do letošnjega leta nismo imeli neke celovite predstavitve več kot 500-letne zgodovine nadškofije in njenih ordinarijev.

»Kljub častitljivi starosti ljubljanske nadškofije in obsežnemu materialu, ki ga hranijo naši arhivi, pa do letošnjega leta nismo imeli neke celovite predstavitve več kot 500-letne zgodovine nadškofije in njenih ordinarijev. Z monografijo Ljubljanski škofje pa je naša nadškofija dobila dostojno predstavitev svojega poslanstva po svojih pastirjih.« S temi besedami je nadškof Alojz Uran pozdravil, kot je dejal, »življenjsko delo« avtorja monografije Franceta M. Dolinarja, knjiga pa predstavlja za nadškofijo »krono vsega dogajanja ob 300. obletnici posvetitve baročne stolnice, ki bo v letopis zapisano z zlatimi črkami«.

Da si ljubljanski škofje zaslužijo našo pozornost in so vredni našega spomina, je v predgovoru v knjigo zapisal tudi kardinal Franc Rode. »Tu je vrsta ljudi, ki je navzoča v našem prostoru neprekinjeno od leta 1463, ko je bil imenovan prvi ljubljanski škof, in je odigrala pomembno vlogo v političnem, kulturnem in duhovnem življenju slovenskega naroda, njihov v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh