Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi münchenski nadškof

Objava: 08. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:43

Novi münchenski nadškof

Papež Benedikt XVI. je trierskega škofa Reinharda Marxa imenoval za naslednika dosedanjega nadškofa nadškofije München in Freising, kardinala Friedricha Wetterja

Papež Benedikt XVI. je trierskega škofa Reinharda Marxa imenoval za naslednika dosedanjega nadškofa nadškofije München in Freising, kardinala Friedricha Wetterja. Novico o imenovanju so v petek, 30. novembra, istočasno objavili tiskovni urad Svetega sedeža, nadškofijski ordinariat v Münchnu in škofijski ordinariat v Trierju.

Novi münchensko-freisiški nadškof Marx velja za izvedenca za družbena vprašanja pri nemški škofovski konferenci. Izvira iz ključavničarjeve družine iz kraja Geseke pri Paderbornu. Po mašniškem posvečenju leta 1979 in dveh letih kaplanskega dela je bil rektor inštituta za družbena vprašanja paderbornske nadškofije v Dortmundu.

Leta 1996 je postal profesor za krščanski družbeni nauk na paderbornski teološki fakulteti, kmalu zatem pa pomožni škof v Paderbornu. Nekaj let pozneje je bil imenovan za škofa v Trierju.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh