Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drobne čokoladne sladkosti

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 01. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:39

Drobne čokoladne sladkosti

Imate radi bonboniere? Včasih smo jih bolj cenili kot danes. Je večji užitek opazovati lepo izdelane različne praline iz bonboniere ali nas bolj navduši njihov okus? Nemalokrat smo nad okusom pralin razočarani. Ali pa so se čokoladni bonboni že postarali? Če se lotite priprave pralin doma, boste imeli vse pod nadzorom. Okus in videz. Vsekakor ne smemo pričakovati, da bodo domače praline brezhibne na pogled, a z njimi bomo vsekakor presenetili vse.
Imate radi bonboniere? Včasih smo jih bolj cenili kot danes. Je večji užitek opazovati lepo izdelane različne praline iz bonboniere ali nas bolj navduši njihov okus? Nemalokrat smo nad okusom pralin razočarani. Ali pa so se čokoladni bonboni že postarali? Če se lotite priprave pralin doma, boste imeli vse pod nadzorom. Okus in videz. Vsekakor ne smemo pričakovati, da bodo domače praline brezhibne na pogled, a z njimi bomo vsekakor presenetili vse.

Praline, »pralineji,« čokoladni bonboni, koliko imen za eno in isto dobroto najdemo! Praline so v bistvu s čokolado obliti bonboni z rahlo sredico z različnimi polnili, lahko je čokoladno z dodatkom smetane, masla, sladkorja, jajc in dišav; lahko iz surovega marcipana, ki smo mu vdahnili okus z drugimi oreščki ali kavo ali aromami in dišavami, ali pa iz mletega suhega sadja. Pralinam običajno dodajamo alkoholne pijače, da poudarimo okus in podaljšamo njihovo trajnost. Načeloma domače praline lahko na hladnem hranimo dv...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh