Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kuhinjske dišavnice vedno pri roki

Za vas piše:
Manuela Avšič
Objava: 10. 11. 2007 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.11.2007 / 11:16

Kuhinjske dišavnice vedno pri roki

Vsa naša bolje poznana dišavna zelišča imajo sveže obrana ali narezana najboljšo in najbolj močno aromo

Vsa naša bolje poznana dišavna zelišča imajo sveže obrana ali narezana najboljšo in najbolj močno aromo. Ker so začimbe srce jedi, se jim tudi v zimskem času težko upremo. Mnoga med njimi so ne le uporabna, ampak primerna tudi za okras, in če jih presadimo v primeren lonček ali zabojček, lahko nadomestijo marsikatero sobno rastlino, hkrati pa jih imamo vedno na razpolago.

Gojenje dišavnic v lončkih pa vseeno ni tako preprosto. Predvsem zato, ker se njihove zahteve pogosto precej razlikujejo. Prvo pravilo je, da jih postavimo na svetel prostor. Če imamo rastline na okenski polici, moramo paziti, da niso grelniki neposredno pod njo. Druga težava je suh zrak v večini bivalnih prostorov. Rastline potrebujejo pravo prst, previdno gnojenje in zalivanje.



Nekatere med njimi so posebno občutljive. Zelo hitro izgubijo lesk in obledijo. Tudi njihov vonj ni več tako močen, če jim manjka svetlobe in kisika. Isto pa velja za preobi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh