Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrotnik slovenskega naroda

Za vas piše:
Franc Perko
Objava: 20. 10. 2007 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.10.2007 / 07:52

Dobrotnik slovenskega naroda

Mnoge je presenetila novica, da je vrhovno sodišče zavrglo obsodbo vojaškega sodišča proti Gregoriju Rožmanu iz leta 1946. Okrožno sodišče v Ljubljani naj bi na prvi stopnji vnovič sodilo škofu Rožmanu. Ali je to znamenje drugačnega odnosa do povojnih obsodb komunističnih oblasti? Ali se končuje dolgo obdobje komunističnih laži in prevar?

Mnoge je presenetila novica, da je vrhovno sodišče zavrglo obsodbo vojaškega sodišča proti Gregoriju Rožmanu iz leta 1946. Okrožno sodišče v Ljubljani naj bi na prvi stopnji vnovič sodilo škofu Rožmanu. Ali je to znamenje drugačnega odnosa do povojnih obsodb komunističnih oblasti? Ali se končuje dolgo obdobje komunističnih laži in prevar? Ali bo slovenski človek lahko mislil s svojo glavo, ko so mu 50 let prali možgane s komunističnimi lažmi in prevarami?

Vsi ti upi se porajajo poštenemu slovenskemu človeku. Najbrž ne bo šlo lahko. Še vedno so v etru lažne komunistične obsodbe in besede »izdajalci«, »sodelavci okupatorja« za mnoge pokončne Slovence, ko so se časovnim okoliščinam primerno branili pred komunističnim terorjem, ki se je začel med drugo svetovno vojno širiti po Sloveniji. Številna množična grobišča (več kot 540 je že odkritih) glasno vpijejo o zločinih, ki jih je komunistična partija s partizani vred zagrešila nad slovenskim narodom, da bi uresničila krvavo in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh