Muškatna buča Sucrine du Berry
Muškatna buča Sucrine du Berry
Narava nam je že prinesla nekaj »sivega« razpoloženja, obdarila pa nas je tudi že s prvimi jesenskimi barvitimi pridelki. Buče so se že odele v svojo »oranžnino«. Pa ne samo tiste, s katerimi se mastijo pujsi, ampak tudi imenitne zimske buče. V to skupino spadajo sorte, ki običajno svoje kvalitetno meso skrivajo za sivkasto do svetlo oranžno lupino. To so najvztrajnejše sorte buč, ki se jih lahko veselimo vse do spomladi. Naša naloga je le, da jih postavimo nekje na stopnišče ali v kuhinjo, kjer so najprej za okras, potem pa za potešitev lakote.
Vsaka gospodinja, ki vsaj malo pozna čarobni svet buč, je gotovo poskusila narediti bučni zavitek iz muškatne buče. V mislih imam francosko vrsto Muscade de Provence, ki je običajno zelo velika in jo lahko narežemo na krhlje ter shranjujemo v hladilniku, dokler nam spet ne pride pod roke.
Njeno sorodnico Sucrine du Berry (na fotografiji), 2 do 3 kg te...