Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ROBIDNICE – najbolj črne, najbolj zdrave

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 04. 08. 2007 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2007 / 07:29

ROBIDNICE – najbolj črne, najbolj zdrave

Nekateri jih obožujemo in še na izletih stikamo za divje rastočimi, drugi se zanje ne zmenijo
Nekateri jih obožujemo in še na izletih stikamo za divje rastočimi, drugi se zanje ne zmenijo. Je že res, da imajo poseben okus. Pa malo so prebrisane te robidnice ali po domače kar robide. Tudi ko postanejo enkrat črne, še niso zrele. Počakati moramo, da se jagode napnejo. Tedaj se jih le dotaknemo, in že ostanejo v roki. Prezrele imajo baje v sebi malce alkohola. No, o tem nisem povsem prepričana. Dejstvo pa je, da so robidnice eden od najboljših borcev proti raku. Študija je pokazala, da imajo robidnice najvišjo vsebnost antioksidantov in zelo pomembne protirakave lastnosti, podobno kot borovnice.

Seveda ni nič presenetljivega, da so robidnice dobile sloves najbolj zdravega sadeža med vsem jagodičevjem. Že dolgo časa so znane kot naravni vir zdravja.

Sok in meso zrelih plodov sta pravi karotinski bombi. Karotini v njiju varujejo semena pred prostimi radikali. Robidnice zaradi njih in velike vsebnosti vitamina C krepijo imunski sistem. <...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh