Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

STROČJI FIŽOL – barvitost okusov

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 28. 07. 2007 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2007 / 10:24

STROČJI FIŽOL – barvitost okusov

Stročji fižol je ena od bolj hvaležnih vrst zelenjave, saj ga lahko uživamo vse poletje
Mmm, kako je slasten, kar stopi se v ustih. Ali pa ga sploh ne moremo pogoltniti. Mlad stročji fižol, torej pobran ob pravem času, je poslastica za naše brbončice. A če se nam v ustih znajde prestar, žilav stroji fižol, ga nikakor ne moremo pogoltniti. Kot bi imel kosti. Medtem ko je fižol v zrnju prava energetska bomba, je stročji fižol bolj nežne narave, prava poletna hrana. Vsekakor vsebuje številna zdrava hranila, pa naj bo katere koli barve, dolžine in oblike.

Svetlo, temno zelen, rumen, vijoličen, okrogel, ploščat, kratek, izjemno dolg. Že pri nas je na voljo pester izbor sort stročjega fižola, kaj šele po svetu! Enkrat je mama iz daljnih dežel prinesla seme stročjega fižola, katerega kot svinčnik tanki stroki so bili dolgi skoraj pol metra. Kakšen užitek je bilo obiranje teh strokov.

A seme se je izgubilo neznano kam. Zato ponovno vsako pomlad stojim pred...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh