GRAH – najboljši ob svojem času
GRAH – najboljši ob svojem času
Spomin na sladek okus mladega graha sega v rano otroštvo. S kakšno zagnanostjo smo iskali rahlo odebeljene stroke! Ni boljše zelenjavne sladkarije od mladega graha. Nasploh je najbolj zdravo jesti presen, svež grah. Le tako ostane hranljiv, z vsem bogastvom, ki mu ga je mati narava podarila. Po grahu bodo z veseljem segli vsi, ki se fižolu zaradi prebavnih posledic v velikem krogu izogibajo. Grah naj redno uživajo vsi, ki ne uživajo mesa, saj je bogat z beljakovinami. Zanimivo je, da pri grahu lahko jemo mlade liste, stroke in seme. A vse ob svojem času. Zdaj je za vse nas čas za grah!
Mlad grah je hranljiva zelenjava, bogata z rudninami in vitamini, klorofilom, flavonoidi, karotenoidi in drugimi bioaktivnimi snovmi. Vsebuje 6 % beljakovin in približno 12 % sladkorjev. Čim bolj je strok debel in zrel, tem več škroba in manj sladkorja vsebuje.
Prav nobena druga zelenjava, razen soje, ne vsebuje tako enkratne kombinacije beljakovin in nuklein...
Mlad grah je hranljiva zelenjava, bogata z rudninami in vitamini, klorofilom, flavonoidi, karotenoidi in drugimi bioaktivnimi snovmi. Vsebuje 6 % beljakovin in približno 12 % sladkorjev. Čim bolj je strok debel in zrel, tem več škroba in manj sladkorja vsebuje.
Prav nobena druga zelenjava, razen soje, ne vsebuje tako enkratne kombinacije beljakovin in nuklein...