Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

JAGODE

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 02. 06. 2007 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2007 / 08:57

JAGODE

Svetleči plodovi, polni prijetno dišečega soka, se kar sami ponujajo, da jih nosimo v usta brez konca
Kako bi okus, vonj in videz jagod opisali z eno besedo? Nebeško! Svetleči plodovi, polni prijetno dišečega soka, se kar sami ponujajo, da jih nosimo v usta brez konca. Naj bodo drobne ali debele, gojene ali samonikle, vse jagode so odlične, le da so zadosti razvajene od sonca. Kajti ni večjega razočaranja kot ugrizniti v sicer rdečo jagodo praznega okusa. Pri uvoženih jagodah se to kaj rado pripeti. A narava je letos pohitela in poskrbela, da duha in telo že v tem času lahko razvajamo z domačimi okusnimi jagodami. Zdaj je tudi čas za stikanje po obronkih travnikov za samoniklimi gozdnimi jagodami.

Dajmo si duška, saj redno uživanje naravi prijazno gojenih ali samoniklih jagod pomaga prenoviti naše telo. Živo rdeče jagode so se napile antocianov, rdečih barvil, bogatih s karotini, ki varujejo občutljive plodove, da jih ne uničijo celicam škodljive snovi in bakterije. Čreslovine v jagodah zavirajo vnetje in uničujejo bakterije. Podobno vlogo opravijo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh