Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

RABARBARA – zelenjava, ki jo jemo kot sadje

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 05. 05. 2007 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2007 / 08:16

RABARBARA – zelenjava, ki jo jemo kot sadje

Zdaj se je pa začelo: v vrtu je vse več svežih dobrot! Rabarbara gre že v cvet in verjetno se sprašujete, kako bi jo lahko koristno uporabili
Zdaj se je pa začelo: v vrtu je vse več svežih dobrot! Rabarbara gre že v cvet in verjetno se sprašujete, kako bi jo lahko koristno uporabili. Sodi med najbolj zdravilne rastline pri nas, zato res ne smemo dopustiti, da bi pomlad minila brez dobrot iz kiselkastih stebel.

Rabarbara, kakor številna druga okusna zelenjava, izvira iz Azije. Nekdaj je veljala za hrano revnega prebivalstva, zato se je v prehrani uveljavila dokaj pozno.

Ko jemo rabarbaro, se prav pošteno kremžimo, ker je tako zelo kisla, a začuda vsebuje le malo vitamina C, ki običajno povzroča kislost. Zato pa vsebuje toliko več vitaminov B skupine: niacin (B3), ki je pomemben za celično energijo, krvotok in dobro počutje, pantotenske kisline (B5) – te ohranjajo našo kožo in lase zdrave, pomagajo pri premagovanju stresa, – in folne kisline, pomembne pri nastajanju krvi, za rast celic, za možgane in živce. Vsebuje veliko kalcija, najboljšega nar...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh