KUNEC – varovalno živilo
KUNEC – varovalno živilo
Strokovnjaki priporočajo uživanje vrst mesa, ki vsebujejo manj nasičenih maščobnih kislin in holesterola. Sem sodi tudi kunčje meso
Meso je pomemben sestavni del človekove prehrane, saj je neprecenljiv vir beljakovin, železa in vitaminov B. Vse vrste mesa vsebujejo maščobo, le določene vrste je vsebujejo več, druge manj. Strokovnjaki priporočajo uživanje vrst mesa, ki vsebujejo manj nasičenih maščobnih kislin in holesterola. Sem sodi tudi kunčje meso. Slovenci smo v prehranskih navadah zelo tradicionalni in navade težko spreminjamo.
Kunčje meso je sočnejše od perutnine in lažje od svinjine. V Franciji in Italiji je specialiteta, v Sloveniji pa si le počasi utira pot na jedilnike. Prireja in poraba v Sloveniji je sorazmerno majhna, ocenjujejo jo na 0,3 kg na prebivalca letno.
Kunčje meso je svetlo in na videz podobno piščančjemu. Sodi med najkakovostnejše vrste mesa. V primerjavi z ostalimi vrstami mesa vsebuje več beljakovin in manj vezivnega tkiva, kar pomeni, da je mehkejše, bogato z rudninami in esencialnimi aminokislinami. V kunčjem mesu je toliko vitamina B12, da 100 g me...
Kunčje meso je sočnejše od perutnine in lažje od svinjine. V Franciji in Italiji je specialiteta, v Sloveniji pa si le počasi utira pot na jedilnike. Prireja in poraba v Sloveniji je sorazmerno majhna, ocenjujejo jo na 0,3 kg na prebivalca letno.
Kunčje meso je svetlo in na videz podobno piščančjemu. Sodi med najkakovostnejše vrste mesa. V primerjavi z ostalimi vrstami mesa vsebuje več beljakovin in manj vezivnega tkiva, kar pomeni, da je mehkejše, bogato z rudninami in esencialnimi aminokislinami. V kunčjem mesu je toliko vitamina B12, da 100 g me...