Drobnjak - prefinjen sorodnik čebule
Drobnjak - prefinjen sorodnik čebule
Drobnjak so poznali in častili že Kitajci pred 4000 leti. Tudi na naših tleh v sodobnem času skoraj ni vrtička ali začimbnega lonca brez drobnjaka.
Radi uživate drobnjak, spoštovani bralci? Drobnjak so poznali in častili že Kitajci pred 4000 leti. Tudi na naših tleh v sodobnem času skoraj ni vrtička ali začimbnega lonca brez drobnjaka. Kako ne, drobnjak ali po domače šnitlah je delikatesen bratec čebule. Če je čebula sama po sebi pekoča, sta aroma in jakost drobnjaka bolj prefinjena. S svojimi številnimi zdravilnimi lastnostmi najde prostor skoraj v vseh jedeh, razen sladic. Edina neprijetna posledica uživanja drobnjaka je zadah. A naše načelo se glasi: Najprej zdravje, nato …
Prezimno trden grmiček drobnjaka zgodaj spomladi iz podzemnih čebulic požene številne pokončne, votle, temno zelene liste. Če ga ne uporabljamo preveč redno, se bodo kaj kmalu razvili vijolično navdahnjeni koškasti cvetovi, ki so v kulinariki zelo cenjeni.
Drobnjak je bogat z vitaminoma C in B2, kalcijem, natrijem, fosforjem in železom. Ker vsebuje veliko vitamina C so ga mornarji uporabljali v borbi proti skorbutu. Pospešuje prebav...
Prezimno trden grmiček drobnjaka zgodaj spomladi iz podzemnih čebulic požene številne pokončne, votle, temno zelene liste. Če ga ne uporabljamo preveč redno, se bodo kaj kmalu razvili vijolično navdahnjeni koškasti cvetovi, ki so v kulinariki zelo cenjeni.
Drobnjak je bogat z vitaminoma C in B2, kalcijem, natrijem, fosforjem in železom. Ker vsebuje veliko vitamina C so ga mornarji uporabljali v borbi proti skorbutu. Pospešuje prebav...