Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živali kot vremenski preroki

Objava: 14. 04. 2007 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2007 / 12:44

Živali kot vremenski preroki

Nekaterih ne zanima politika, drugim je malo mar za nastope vrhunskih športnikov, tretji se ne menijo za filmske novosti, le malokoga pa ne zanima, kakšno bo jutri vreme

Nekaterih ne zanima politika, drugim je malo mar za nastope vrhunskih športnikov, tretji se ne menijo za filmske novosti, le malokoga pa ne zanima, kakšno bo jutri vreme. Danes do vremenske napovedi ni težko priti, ko še ni bilo radijskih in televizijskih poročil ter interneta, pa so skušali vreme napovedati na podlagi pojavov v naravi. V 14. številki časopisa Mati in gospodinja je bilo leta 1929 objavljeno, kako vreme s svojim vedenjem napovedujejo živali.

Čebele, ose. Ako čebele in ose zgodaj zjutraj praše, to pomeni, da bo lepo vreme. Ako pa nikakor ne marajo vzleteti, ali pa ako samo parkrat lete okoli čebelnjaka, bo v kratkem dež, nevihta ali pa vsaj močan veter.

Muhe. Hišne muhe so pred nevihto ali dežjem nemirne in jih kar ni mogoče od človeka odpoditi. Tudi zunanje muhe, takozvane zaletavke, prilete pred dežjem rade v sobe ter z močnim brnenjem naznanjajo svoj prihod.

Pajki. Pajek, k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh