Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev papeževe knjige

Objava: 14. 04. 2007 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.04.2007 / 10:16

Predstavitev papeževe knjige

V vatikanski sinodalni dvorani bodo v petek, 13. aprila, predstavili med bralci težko pričakovano knjigo papeža Benedikta XVI. o Jezusu iz Nazareta

V vatikanski sinodalni dvorani bodo v petek, 13. aprila, predstavili med bralci težko pričakovano knjigo papeža Benedikta XVI. o Jezusu iz Nazareta. Izdaje v italijanskem, nemškem in poljskem jeziku bodo na voljo kupcem v knjigarnah že v ponedeljek, 16. aprila. Na slovenski prevod bo treba še nekoliko počakati, izšel pa bo pri založbi Družina.

Slovesno predstavitev papeževe knjige o Jezusu bo vodil tiskovni predstavnik Svetega sedeža Federico Lombardi, sodelovali pa bodo dunajski nadškof kardinal Christoph Schönborn, dekan valdenske teološke fakultete v Rimu Daniele Garrone in profesor za estetiko univerze sv. Rafaela v Milanu Massimo Cacciari. Knjigo je papež Benedikt XI. začel pisati med počitnicami leta 2003, ko je bil še prefekt kongregacije za verski nauk. Potem, ko je bil pred dvema letoma izvoljen za papeža, si je za nadaljnje pisanje vzel vsak možni prost trenutek.

Papež v uvodu pojasnjuje, da knjiga ni delo, ki bi imelo značaj cerkvenega učiteljskega n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh