Meso v ingverjevi omaki
Meso v ingverjevi omaki
Ingver. To »pikajoče« ostro začimbo lahko uporabimo svežo, kandirano ali posušeno. Odmerjamo jo le v majhnih količinah. Povsem doma je v indijski kuhinji. Za naš okus pa sodi v fižolovo, čebulno in krompirjevo juho, posebej dobro popestri okus bučnih jedi, jedi s svinjino, govedino ali perutnino. Kandiran ali mlet suh ingver da posebno aromo sladkim narastkom in pecivom.
Danes bomo pripravili glavno jed, kot nalašč primerno za nedeljsko kosilo.
4 telečji zrezki (po 150 g)
sol, sveže mlet poper
4 žlice olja
4 šalotke ali čebula
2 žlici olja
2 srednje velika korenčka
300 g šampinjonov ali drugih gob
1/8 l suhega belega vina
1/8 l vode ali jušne osnove
2 dl sladke ali sojine smetane
1 žlica škroba za zgostitev omake
za oreh velik kos svežega ingverja
...