Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Meso v ingverjevi omaki

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 18. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Meso v ingverjevi omaki

Ingver. To »pikajoče« ostro začimbo lahko uporabimo svežo, kandirano ali posušeno.

Ingver. To »pikajoče« ostro začimbo lahko uporabimo svežo, kandirano ali posušeno. Odmerjamo jo le v majhnih količinah. Povsem doma je v indijski kuhinji. Za naš okus pa sodi v fižolovo, čebulno in krompirjevo juho, posebej dobro popestri okus bučnih jedi, jedi s svinjino, govedino ali perutnino. Kandiran ali mlet suh ingver da posebno aromo sladkim narastkom in pecivom.

Danes bomo pripravili glavno jed, kot nalašč primerno za nedeljsko kosilo.


4 telečji zrezki (po 150 g)
sol, sveže mlet poper
4 žlice olja
4 šalotke ali čebula
2 žlici olja
2 srednje velika korenčka
300 g šampinjonov ali drugih gob
1/8 l suhega belega vina
1/8 l vode ali jušne osnove
2 dl sladke ali sojine smetane
1 žlica škroba za zgostitev omake
za oreh velik kos svežega ingverja
...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh