Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 11. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Od tedna do tedna

V poljskem industrijskem mestu Katowice je bila 3. februarja maša zadušnica za žrtve tragične nesreče, ko se je zrušila streha velesejemske dvorane v Gorzowu.
Moč je v veri in solidarnosti – V poljskem industrijskem mestu Katowice je bila 3. februarja maša zadušnica za žrtve tragične nesreče, ko se je zrušila streha velesejemske dvorane v Gorzowu. Nadškof Damian Zimon je v govoru poudaril pomen človeške solidarnosti. Ta se mora odslej pokazati tudi v večji odgovornosti pri postavljanju javnih stavb. Nadškof je prebral papeževo sožalno brzojavko, v kateri Benedikt XVI. poudarja, da je »nenadna smrt toliko ljudi skrivnost, ki jo je mogoče razumeti le v duhu vere«.

BRUSELJ – Evropski krščanskodemokratski poslanec in bioetik Peter Liese je pozdravil odločitev ženskega odbora pri evropskem parlamentu, da ne bo podprl kloniranja in drugih genetskih poskusov na človeških zarodkovnih celicah. Do kakšnih zlorab lahko pri tem pride, je opozoril primer južnokorejskega »raziskovalca« Hwanga Woo-Suka.

DUNAJ – Kardinal dr. Christoph Schönborn je po obisku v Romuniji, ki si želi postati članica EZ, izjavil, da Evropa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh