Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 04. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Od tedna do tedna

Papež Benedikt XVI. je v nedeljo, 29. januarja, po opoldanski molitvi z romarji na Trgu sv. Petra v Rimu v »mesecu miru« pozdravil tudi otroke, člane rimske Katoliške akcije, z njihovimi spremljevalci.
Otroci, širite mir! – Papež Benedikt XVI. je v nedeljo, 29. januarja, po opoldanski molitvi z romarji na Trgu sv. Petra v Rimu v »mesecu miru« pozdravil tudi otroke, člane rimske Katoliške akcije, z njihovimi spremljevalci. Posebej jim je priporočil, naj »se urijo v miru«, pri tem pa se »pustijo voditi velikemu trenerju« Jezusu. Vedno naj govorijo in širijo resnico, tako bodo sami postali resnični širitelji miru. Z dvema predstavnikoma rimske Katoliške akcije je papež potem izpustil goloba, simbola miru.

RIM – Predsednik Papeškega sveta za edinost kristjanov kardinal Walter Kasper je 24. januarja pri srečanju s krškim škofom dr. Aloisom Schwarzem in dekani z avstrijskega Koroškega poudaril, da je ekumenizem prednostnega pomena za papeža Benedikta XVI., kot je bil že za njegovega prednika Janeza Pavla II.

BERLIN – Predsednik nemške Karitas mons. Peter Neher je prepričan, da bo prva okrožnica papeža Benedikta XVI. Bog je ljubezen okrepila c...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh