Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sadni kruh za božič

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 16. 12. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2006 / 13:46

Sadni kruh za božič

Preprost sadni kruh

Se kdaj lotite peke sadnega kruha? Priznam, tudi sama sem se lotila prvič. Zdaj, ko sem pojedla dva kosa še mlačnega sadnega kruha, vam povem, da je tako slasten, da ga lahko vsega pojem sama. Če se bodo seveda moji domači spet zmrdovali nad »preveč bio dobrotami«. Je že tako, za marsikoga so dobrote s polnovredno moko in brez sladkorja malodane »neužitne«. Osnova za sladki sadni kruh je polnovredna moka, naj bo to mešanica ržene in pšenične moke ali pa le pšenične ali pirine moke. Kruhu da svežino suho sadje, namočeno v mešanici vode in ruma. Uporabimo sadje, ki ga imamo pri roki: suhe krhlje jabolk in hrušk, rozine, datlje, marelice, češplje. Piko na i pričarajo dišave: cimet, klinčki, kardamom, limonina lupinica. Če imamo pri roki kandirano limonino ali pomarančno lupinico, bo kruh še bolj polnega okusa.

Spečen kruh pustimo stati vsaj en dan, najboljši pa je star tri dni. Če bomo kruh namesto s kvasom zamesili z drožmi, bo še laže prebavljiv in izredno aromatičen. Kaj še...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh