Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prodaja zdravil prek interneta

Za vas piše:
Janez Rifel
Objava: 09. 12. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.12.2006 / 11:49

Prodaja zdravil prek interneta

Zaradi možnosti pojava manj kakovostnih ali ponarejenih zdravil se vse razvite države trudijo, da bi uredile prodajo zdravil prek interneta

Zaradi možnosti pojava manj kakovostnih ali ponarejenih zdravil se vse razvite države trudijo, da bi uredile prodajo zdravil prek interneta.

Urejanje se je začelo tudi v Sloveniji. Nov zakon o zdravilih iz leta 2006 določa, da je prodaja zdravil prek spleta, ki jo spremlja strokovna podpora s svetovanjem, dovoljena, če jo opravlja imetnik dovoljenja za opravljanje tovrstne lekarniške dejavnosti. Vendar natančni pogoji za opravljanje spletne prodaje zdravil še niso urejeni v zakonodaji o lekarniški dejavnosti.

Zakon tudi določa, da lahko ministrstvo za zdravje prizna dovoljenja za prodajo zdravil po spletu, ki so jih izdali pristojni organi v članicah Evropske zveze. Izdajanje tovrstnih dovoljenj je šele na začetku, zato Ministrstvo za zdravje doslej še ni priznalo nobenega dovoljenja za opravljanje spletne lekarne v tujini.
Vendar tuje spletne lekarne že obstajajo in letos je zveza nemških farmacevtov izgubila tožbo pred sodiščem v Frankfurtu proti nizozemski...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh