Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pecivo brez jajc in mleka

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 30. 09. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2006 / 10:46

Pecivo brez jajc in mleka

Torta iz ovsenih kosmičev in jabolk

Kako bo pa to šlo? Mora iti, saj je danes vse več ljudi podvrženih raznim alergijam. Najpogosteje so alergije na pršice, cvetni prah, vse več otrok pa je alergičnih na hrano. Jajca in mleko so na prvem mestu, sledijo piščančje meso, citrusi, pšenična moka, kakav, oreški, celo jabolka in še mnogo vrst hrane. Ko nam postavijo diagnozo, se nam za nekaj časa sesuje svet. Najprej pomislimo, kaj bo pa revež jedel in kako bomo prilagodili jedilnik. Vsak, ki se je s tem soočil, je po prvih zapletih povsem normalno zaživel z novim režimom. Res pa je, da se je potrebno zelo potruditi, da minerale in beljakovine iz jajc in mleka nadomestimo z drugimi živili. Posegajmo po nepredelanih živilih, predvsem žitu, ki je prava zakladnica hranilnih snovi. Navsezadnje so včasih jedli veliko več žita in bili fizično zelo dejavni.

Do velikih težav pride, ko alergik praznuje rojstni dan. Kakšno torto mu pripraviti? Danes vam ponujamo odlično okusno rešitev. Seveda je namenjena vsem, ne samo tistim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh