Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zadetek v polno in strel v prazno

Objava: 21. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Zadetek v polno in strel v prazno

Najsi gre za dohodke od vrnjenih gozdov, ali za vrnjene nepremičnine, ali za dodatna sredstva, vedno se je treba vprašati, za kaj bo Cerkev ta sredstva uporabila.
Zadetek v polno

Najsi gre za dohodke od vrnjenih gozdov, ali za vrnjene nepremičnine, ali za dodatna sredstva, vedno se je treba vprašati, za kaj bo Cerkev ta sredstva uporabila. Če bi jih za lastno bogatenje, bi bile kritike upravičene, toda Cerkev bo ta denar uporabila izključno za financiranje svojih dejavnosti. Ali bo Cerkev sama sebi obnavljala cerkve? Ne, obnavljala jih bo za ljudi. Očitki o bogatunski Cerkvi zato res niso upravičeni.

Škof dr. Anton Jamnik v Dnevniku

Osebno me je najbolj prizadel odstavek pisma /bralca o cerkvenem premoženju v Delu/, kjer beremo, kako »Karitas … nagovarja ljudi, naj bodo ob nabirkah odprtega srca. RKC pa te prošnje popolnoma prezre, za svojo organizacijo je gluha.« Ker že nekaj let sodelujem v vodenju župnijske Karitas Marijinega oznanjenja v Ljubljani, lahko z vso odgovornostjo zapišem, da je gornja trditev neresnična. Resda se ob občasnih nabirkah nabere precej sredstev in prostovoljnih prispevkov. Toda...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh