Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domače kremne rezine

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 23. 09. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2006 / 10:47

Domače kremne rezine

Kremne rezine

Od kod so doma kremne rezine ali po domače kremšnite? Z Bleda ali iz Vojvodine? Konec koncev ni pomembno, od kod izvira sladica, ki si po okusu mnogih ljubiteljev zasluži veliko začetnico. Obstaja ogromno receptov za pripravo kremnih rezin, pomembno pa je, da so sladke, rahle in da jih ne zmanjka prehitro. Se nikoli ne lotite priprave sami? Zavijete rajši v bližnjo slaščičarno? Priznam, da tudi sama kdaj naredim tako, a mamin recept prekaša vse, razen prave blejske kremne rezine. Preberite recept in se prepričajte, da tudi vi zmorete pripraviti domače, slastne, sladke, rahle kremne rezine.

Če je navedena količina za vas prevelika, vzemite polovico sestavin.




Kremne rezine

Obloga:
1 zavitek listnatega testa

Krema:
1 1/2 l mleka,
9 jajc,
300 g sladkorja za jajčno mešanico,

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh