Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sočna opojnost sliv

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 16. 09. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2006 / 10:48

Sočna opojnost sliv

Zdaj je čas, ko nas bogato obložene veje sliv in češpelj kar vabijo pod krošnje. Kako ne, saj so sladke, sočne, osvežilne, celo kisle, če so premalo zrele. Najboljše so seveda naravnost z drevesa, a lahko sedimo tudi za mizo in kar ne moremo verjeti, da še zmeraj jemo. To je tako kot pri cmokih, ko moraš prešteti koščice, da veš, koliko si jih pojedel.

Pa ni tako napak segati po slivah in češpljah. Ste že ugotovili, kako se pospeši prebava, če jeste več sliv? Če imate prebavo že sicer živahno, priporočam laže prebavljive suhe slive.

Slive in češplje vsebujejo skoraj vse vitamine B kompleksa, so najboljši pospeševalec presnove ogljikovih hidratov, za dobre živce, umsko čilost, delovno moč in odpornost proti stresu. Pomemben je delež nenasičenih maščobnih kislin v oljnati lupini. Vendar bodimo pazljivi; ravno v poprhu na lupini so snovi, ki povzročajo prebavne težave, zato jih pred uporabo dobro operimo.

Sliv in češpelj se najejmo v njihovi glavni sezoni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh