Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jesenske bučke

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 09. 09. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.09.2006 / 09:18

Jesenske bučke

Sirova bučna pita

Na koliko načinov ste letos že pripravili ali uživali bučke? Se že ogrevate za jesenske buče? Ste morda pomešali, kaj vam raste v vrtu in že zdaj jeste buče, ki bi sicer zdržale tja do srede zime? In potem pride poznavalec in vam razkrije vašo zmoto, vi pa ste razočarani … Ker pa je poletnih bučk, torej podolgovatih ali celo okroglih cukinov in krožnikastih patišonov še dovolj na voljo, jih uživajmo z veliko žlico. Mnogim so bučke zrasle prevelike, lupina je olesenela. Tudi za te se še najde pomoč. Očiščene, olupljene buče brez pečk bodo svoje mesto našle v juhah, zavitkih, lahko jih uporabite kot polnilo pri pripravi kakšne dragocene marmelade, na primer brusnične. Sicer pa si zapomnite za drugo leto in trgajte bučke, dokler so manjše, s tem boste spodbudili rastlino, da vam jih rodi še več. Jesenskih buč se lotite šele, ko bo poletnih že zmanjkalo. Osnovna razlika med jesenskimi in poletnimi bučami je v barvi, okusu in čvrstosti bučnega mesa. Večina jesenskih buč ima rumenkasto ob...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh