Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pripravimo suho sadje

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 02. 09. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.08.2006 / 09:31

Pripravimo suho sadje

Suhi jabolčni krhlji

Tokrat ne bomo kuhali v pravem pomenu besede. Se bomo pa dotaknili korenin človeštva, saj so si ljudje že od nekdaj sušili sadje, zelenjavo, zelišča, meso in ribe za letni čas, ko v naravi ni bilo kaj najti. Danes so znanstveniki potrdili hranilni pomen suhega sadja in ugotovili celo njegove prednosti pred svežim sadjem. Suho sadje vsebuje nekajkrat več hranilnih in biološko pomembnih snovi, zlasti vitaminov, rudnin, kislin in sladkorja kot sveže.

Sedaj je čas, da se lotimo sušenja. Saj suho sadje lahko kupimo, boste rekli. Da, a ga največkrat ne, ker je precej drago. Posebej hruške imajo kar visoko ceno. Poleg tega si v tem času lahko priskrbimo ali vsaj razmislimo, kako priti do jabolk, hrušk in sliv, pridelanih na naravi čim bolj prijazen način. Zmotno je mišljenje, da so za sušenje sadja primerni poškodovani, nagniti plodovi. Sadje mora biti dobro zrelo, aromatično, le hruške in slive oz. češplje bomo laže posušili, če bodo malce manj sočne.

Kje sušiti sadje, č...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh