Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rdeči ribez

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 22. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2006 / 11:17

Rdeči ribez

Ribezova marmelada.

Zdaj, spoštovani bralci, pa imamo drobiža. Sadnega mislim! Jagodičevja je na pretek. Od najslajših jagod do najbolj kislega ribeza. Kateri ribez imate najraje? Črn je kisel, pa še malo greni, rdeč je kisel, rumenega se pa že da jesti. Seveda! Ribez je prvak v vsebnosti vitamina C, zato mora biti kisel. Vsaka ribezova jagoda je kakor mala vitaminska tabletka. Že 40 jagod ribeza (ne grozdov!) pokrije dnevne potrebe po vitaminu C! Poleg tega rdeči ribez vsebuje karotine, iz katerih telo tvori vitamin A, ki krepi imunski sistem, vitamin B3, kalij, kalcij, železo, mangan.

Nam ribezovi grmi krasijo vrt ali ga bomo kupili? Izberimo sijoče, napete jagode, ki nas bodo prepričale o svoji svežini. Kak dan ali dva ga lahko skladiščimo na hladnem, v hladilniku tudi nekaj dlje, a vsekakor velja, da ga je bolje čim prej predelati.

Kam z njim? Če bi radi ohranili čim več hranljivih snovi, ga shranimo v zamrzovalnik. Prav nam bo prišel za vsakdanje jedi, kot dodatek sadnim kupam, j...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh