Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bučke, bučke, bučke

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 15. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:43

Bučke, bučke, bučke

Bosanska enolončnica z bučkami.
Sezona bučk se je nepreklicno začela. Poletne bučke ter jesenske in zimske buče so neizčrpen vir zamisli za popestritev jedilnika. Če le hočemo, jih lahko uživamo celo leto. V zgodnjem poletju komaj čakamo, da bodo sadike buč vzcvetele in si bomo kmalu pripravili prve solate, juhe, narastke in prikuhe iz domačih bučk. Saj so sveže, doma ali pri prijateljih pridelane bučke neprimerno boljšega okusa kot kupljene.

Ko se poletje najbolj razdaja, množično obrodijo zelene, bele ali rumene bučke (cukete), lahko so okrogle oblike (rondini), buče patison, želodaste buče in izjemno okusni turški turbani. Špagetarica je še posebej skrivnostna buča, ki v sebi varuje zelenjavne špagete.

Kar obsežen izbor bučk zanimivega videza, milega okusa in nežnega voljnega mesa. Seveda pazimo, da vse vrste bučk redno trgamo, ko so še manjše, najbolj cenjene pa so tiste, ki se jih še drži cvet.

Načelo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh