Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Proti sovraštvu

Objava: 08. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2006 / 08:23

Proti sovraštvu

Patriarh ruske pravoslavne Cerkve Aleksej II. je 3. julija na začetku »svetovnega vrha verskih voditeljev« v Moskvi vse odgovorne po vsem svetu pozval, naj se skupaj odločno uprejo sovraštvu do tujcev in terorizmu.

Patriarh ruske pravoslavne Cerkve Aleksej II. je 3. julija na začetku »svetovnega vrha verskih voditeljev« v Moskvi (končal se je 5. julija, pripravila pa ga je ruska pravoslavna Cerkev pred vrhom G-8 sredi julija v Sankt Peterburgu) vse odgovorne po vsem svetu pozval, naj se skupaj odločno uprejo sovraštvu do tujcev in terorizmu.

Ruski predsednik Vladimir Putin pa je pred dvesto udeleženci nasprotoval verskemu ekstremizmu, ki lahko vodi do nasilja. »Vemo, kako močno povezovalno moč ima vera, vidimo pa tudi, kam lahko pripeljejo samooklicane misijonske dejavnosti nekaterih skrajnežev in ideologij, ki cinično izrabljajo občutja vernikov,« je poudaril predsednik.

Dalje je opozoril, da ne sme prihajati do pogosto zarotniškega naleta kultur. Kristjani in muslimani naj bi se ne zapirali drug pred drugim. Zato je predsednik Putin navzoče verske predstavnike povabil h »kar najširšemu« medverskemu dialogu, kajti na ta način se bo mogoče izogniti nadaljnjemu nasilju.
...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh