Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Počastili skladatelja p. Vendelina Špendova

Objava: 08. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:43

Počastili skladatelja p. Vendelina Špendova

Slovenski kulturni center v Lemontu v ameriški zvezni državi Illinois je v nedeljo, 28. maja, pripravil slovesno prireditev, združeno z večerjo, v čast skladatelja in odličnega poznavalca cerkvene glasbe frančiškana p. dr. Vendelina Špendova, ki bo 1. oktobra praznoval 85. rojstni dan, prihodnje leto pa 60. obletnico mašniškega posvečenja.

Slovenski kulturni center v Lemontu v ameriški zvezni državi Illinois je v nedeljo, 28. maja, pripravil slovesno prireditev, združeno z večerjo, v čast skladatelja in odličnega poznavalca cerkvene glasbe frančiškana p. dr. Vendelina Špendova, ki bo 1. oktobra praznoval 85. rojstni dan (Sp. Dobrava), prihodnje leto pa 60. obletnico mašniškega posvečenja (20. 12. 1947 v Rimu).

Govorniki in udeleženci so – slavnosti primerno – poudarjali redovnikovo glasbeno ustvarjalno dejavnost: kako je med ameriške Slovence širil cerkveno glasbo, posebej še zborovsko petje, poživljal glasbeno življenje nasploh med njimi. Za to njegovo veliko delo poleg redovniških dolžnosti so se mu zahvalili v besedi in pesmi mnogi govorniki, pevski zbori in druge glasbene skupine ter recitatorji. Tudi za njegovo sodelovanje s Slovenskim kulturnim centrom.

Pokazali so videofilm o življenju in delu p. Vendelina. Prebrali več čestitk, med njimi upokojenega marquettskega škofa Jamesa Garlanda in pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh