Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Communio št. 2/2006

Za vas piše:
Z. K.
Objava: 08. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2006 / 11:01

Communio št. 2/2006

Največkrat in povsod se danes govori o pravicah, saj obstaja celo urad varuha človekovih pravic. Hkrati pa pozabljamo, da so enako ali bolj pomembne tudi dolžnosti.

Morda bo kateri od naročnikov okleval, ali naj se loti branja, ko se mu po naslovu zvezka Človekove pravice in dostojanstvo in člankov zdi, da je vsebina preveč teološka in odmaknjena od vsakdanjega življenja. Pa so prav v tej številki prispevki, ki še kako zadevajo naše razmere.

Uvodni članek je počastitev graškega škofa Kapellarija, ker je bil prej celovški škof, se naučil slovensko in ohranil dobre stike s Slovenijo. Tako nam je poslal besedilo predavanja, ki ga je imel na Dunaju o fundamentalizmu in krščanski istovetnosti Evrope. Saj nekateri – tudi pri nas – vidijo v krščanstvu nevarnost za svobodo in dostojanstvo človeka.

Enako pereče vprašanje je strpnost. O tem je letos na filozofski fakulteti predaval nadškof Uran, opredelil ta – pogosto zlorabljeni – pojem, podal razloge strpnosti, vlogo vere na področju strpnosti in še marsikaj.

Največkrat in povsod se danes govori o pravicah, saj obstaja celo urad varuha človekovih p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh