Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Petnajst let Slovenske tiskovne agencije

Za vas piše:
DF
Objava: 01. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 08:10

Petnajst let Slovenske tiskovne agencije

Dne 20. junija 1991 je začela delovati Slovenska tiskovna agencija (STA) in javnost nove samostojne države ter sveta seznanjati z novicami iz domovine in tujine.

Dne 20. junija 1991 je začela delovati Slovenska tiskovna agencija (STA) in javnost nove samostojne države ter sveta seznanjati z novicami iz domovine in tujine. Hkrati je v svet pošiljala novice v slovenščini in angleščini. Letos marca so uvedli tudi foto servis.

Prvi koraki niso bili lahki, saj Slovenija dotlej še ni imela svoje tiskovne agencije, a v 15 letih se je STA uveljavila v slovenskem medijskem prostoru in se razvila v nacionalni medij. Ob ustanovitvi je bilo na STA zaposlenih le pet novinarjev in dva uslužbenca v upravi, agencija pa je bila opremljena s tremi računalniki ter z nekaj telefoni in faksi. Danes servis ustvarja 56 redno zaposlenih novinarjev, od tega šest dopisnikov, in 50 honorarnih sodelavcev, kar je lep dosežek. V 15 letih je STA od objave nekaj novic dnevno napredovala v servis, ki naročnikom, med katerimi prevladujejo mediji, vsak dan posreduje okrog 350 vesti v slovenščini in desetino tega v angleščini. Skupaj je STA doslej objavila že več kot...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh