Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Gruziji v duhovnika posvečen prvi kamilijanec

Objava: 24. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:37

V Gruziji v duhovnika posvečen prvi kamilijanec

Apostolski administrator za katoličane latinskega obreda območja pod Kavkazom škof Giuseppe Pasotto je v stolnici Marijinega vnebovzetja v Tbilisiju posvetil v mašnika prvega domačega kamilijanca p. Akakija Čelidzeja.

Apostolski administrator za katoličane latinskega obreda območja pod Kavkazom škof Giuseppe Pasotto je v stolnici Marijinega vnebovzetja v Tbilisiju posvetil v mašnika prvega domačega kamilijanca p. Akakija Čelidzeja. Posvečenja se je udeležil tudi apostolski nuncij v Gruziji nadškof Claudio Gugerotti.

Kamilijanci so bili dejavni v republikah pod Kavkazom že neposredno pred »preobratom« po katastrofalnem potresu v Armeniji leta 1988. Zdaj se na redovno življenje in mašniško posvečenje pripravlja več novincev v noviciatu v Tbilisiju.

Kamilijanci od marca 1998 v gruzinskem glavnem mestu upravljajo bolnišnico Človekov odrešenik.

Ustanovili so jo na pobudo Svetega sedeža in nekdanjega gruzinskega predsednika Ševardnadzeja, zgradili pa so jo iz sredstev italijanske Karitas. Njeno zdravstveno osebje skrbi tudi za nego bolnikov na domu. V bolnišnico sprejemajo predvsem siromašne in prizadete paciente.

Kamilijanci v Gruziji pomagajo tudi v pastorali. Med...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh