Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drzna rešitev talcev

Objava: 24. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2006 / 08:14

Drzna rešitev talcev

Pred tridesetimi leti, natančneje 27. junija 1976, so štirje oboroženi teroristi na letu iz Aten proti Parizu ugrabili potniško letalo družbe Air France s približno 250 potniki in člani posadke.

Pred tridesetimi leti, natančneje 27. junija 1976, so štirje oboroženi teroristi na letu iz Aten proti Parizu ugrabili potniško letalo družbe Air France s približno 250 potniki in člani posadke. Ugrabitelji (dva sta bila člana Ljudske fronte za osvoboditev Palestine, dva pa nemške levičarske skupine Baader-Meinhof) so pilota prisilili, da je poletel proti ugandskemu mestu Entebbe, kjer so se jim pridružili še trije tovariši. V zameno za talce so zahtevali izpustitev približno petdesetih mož, ki so bili zaprti v Izraelu in nekaterih drugih državah. Te zahteve je podprl tudi ugandski predsednik Idi Amin (1925–2003), ki je prihitel na letališče in ugrabiteljem zagotovil potrebno vojaško in drugo pomoč.

Prvega julija so ugrabitelji izpustili večjo skupino talcev, zadržali pa so okrog sto državljanov Izraela in Judov iz drugih držav. Izraelskim oblastem so postavili zadnji rok za izpolnitev zahtev in zagrozili, da bodo razstrelili letalo. Ker so bile razmere skrajno dramatične i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh