Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pravičnost in razvoj

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 10. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2006 / 11:05

Pravičnost in razvoj

Besedi pravičnost in razvoj človeka prevzameta. Običajno pravičnost in razvoj, mišljen je seveda predvsem gospodarski v najširšem smislu besede, ne zmoreta hoditi vštric, ampak drugi krni prvo.

Predsedniki držav niso navadni državljani. Zanje veljajo posebna pravila obnašanja in o njih tudi ni mogoče govoriti in pisati, kar komu pade v glavo. V nadaljevanju o dr. Janezu Drnovšku ne bomo govorili kot o predsedniku, ampak kot ustanovitelju in voditelju Gibanja za pravičnost in razvoj.

Besedi pravičnost in razvoj človeka prevzameta. Običajno pravičnost in razvoj, mišljen je seveda predvsem gospodarski v najširšem smislu besede, ne zmoreta hoditi vštric, ampak drugi krni prvo. Pravičnost je običajno žrtev razvoja. Slovenija je v zadnjih petnajstih letih dosegla velik razvoj. Osamosvojitev je bila dobra odločitev. Če smo pošteni in se primerjamo z našimi nekdanjimi sodržavljani, moramo biti izjemno veseli in ponosni. Kaj pa primerjava z našimi severnimi in zahodnimi sosedi? Vsaj naš zaostanek za njimi se ne povečuje. Seveda pa ob vsem pozitivnem ne smemo spregledati ne le senc, ampak tudi slabosti. V tem času se je izvršilo največje razslojevanje med Slovenci v vsej na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh