Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ekumenski praznik v Zaječarju

Objava: 27. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2011 / 06:44

Ekumenski praznik v Zaječarju

Ob praznovanju zavetnika rimskokatoliške župnije Zaječar v Srbiji smo se neokatehumeni 2. skupnosti ljubljanske stolnice z dr. Ivanom Merlakom in šmarješkim župnikom Janezom Zdešarjem odpravili na romanje.

Ob praznovanju zavetnika rimskokatoliške župnije Zaječar v Srbiji smo se neokatehumeni 2. skupnosti ljubljanske stolnice z dr. Ivanom Merlakom in šmarješkim župnikom Janezom Zdešarjem odpravili na romanje. Veselili smo se srečanja z mladim duhovnikom Markom Troštom, župnikom v Zaječarju in Boru, s katerim smo duhovno povezani na poseben način, saj je duhovni poklic odkrival in potrdil prav v naši neokatehumenski skupnosti.

Slovesno bogoslužje v župnijski cerkvi sv. Jurija v Zaječarju je vodil beograjski nadškof, metropolit mons. Stanislav Hočevar. Poleg župljanov in petdesetih slovenskih romarjev so bili navzoči tudi veleposlanik Republike Slovenije v Beogradu Miroslav Luci s soprogo Ireno, predstavniki župana mesta Zaječar Boška Ničića ter župnika župnij Niš in Šabac Drago Žumer in Girolamo Iacobucci. S posebno hvaležnostjo nas je navdala navzočnost predstavnikov pravoslavnega episkopa timoškega vladike Justina, protojereja Igorja Ivkovića in jereja Vanje Kovačića.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh