Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domači puding

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 20. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.05.2006 / 08:47

Domači puding

Ali še kuhate domači puding, spoštovani bralci?


Ali še kuhate domači puding, spoštovani bralci? Ne mislim na kupljenega iz vrečke, ampak takega z jajci, s sladkorjem, z mlekom in moko? Ko pomislim nanj, se mi pred očmi pokaže sladica moje že dolgo pokojne stare mame. Puding je bil vedno vaniljev, obogaten z beljakovimi kepami, če je krava dala močno mleko, še s stepeno sladko smetano. To je bila poslastica brez primere. Ali ni žalostno, da danes otroci (tudi moji) prisegajo na puding s trgovskih polic, ki mora biti čim bolj opazno zapakiran in okrašen z zanimivo nalepko. Sama sem se temu poskusila upreti z zanimivimi modelčki, v katere nalijem kuhan puding. Potem komaj čakata, kdaj se bo strdil. Zvrnemo ga na krožničke, vsak si ga obogati po svojem okusu: ta s čokolado, oni z domačim malinovcem. Če imamo na zalogi sveže sadje, se še dodatno pozabavamo.

Kako ravnamo, če imamo družinskega člana z alergijo na kravje mleko? Skuhajmo puding na sojinem ali še bolj okusnem riže...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh