Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 13. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.05.2006 / 08:07

Od tedna do tedna

Papež Benedikt XVI. je v petek, 5. maja, sprejel v zasebno avdienco predsednika Evropske komisije Joseja Manuela Duraa Barrosa.


O prihodnosti Evrope in dialogu – Papež Benedikt XVI. je v petek, 5. maja, sprejel v zasebno avdienco predsednika Evropske komisije Joseja Manuela Duraa Barrosa. Med drugim sta se pogovarjala o prihodnosti Evrope in dialogu med verami in kulturami. To je bilo njuno prvo srečanje. Barroso je bil še posebej vesel, da je papežu lahko predstavil »obraz sedanje Evrope«, mu spregovoril o miru in stabilnosti, temeljnih vrednotah 25 držav, članic EZ, ter zavzemanju za boljši svet. V ponedeljek, 8. maja, pa je papež v zasebni knjižnici sprejel luksemburškega nadvojvodo Henrija s soprogo Mario Tereso in petimi otroki: princi Louisom, Feliksom, Guillaumom, Sebastianom in princeso Alexandro (na sliki).

VATIKAN – Papež Benedikt XVI. je te dni kardinalom, imenovanim na zadnjem konzistoriju, podelil nove naloge v osrednjih uradih rimske kurije. Slovenca, prefekta kongregacije za redovnike dr. Franca Rodeta, je imenoval z...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh