Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blažena Monza in Biraghi

Objava: 13. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:14

Blažena Monza in Biraghi

Milanski nadškof kardinal Dionigi Tettamanzi je v nedeljo, 30. aprila, v milanski stolnici vodil slovesno evharistično daritev, med katero sta bila za blažena razglašena italijanska duhovnika Luigi Monza in Luigi Biraghi.

Milanski nadškof kardinal Dionigi Tettamanzi je v nedeljo, 30. aprila, v milanski stolnici vodil slovesno evharistično daritev, med katero sta bila za blažena razglašena italijanska duhovnika Luigi Monza in Luigi Biraghi. Besedilo razglasitve je v papeževem imenu prebral prefekt Kongregacije za zadeve svetnikov kardinal Jose Saraiva Martins. Kardinal Tettamanzi je med mašo povedal, da je bila razglasitev za blažena prva slovesnost te vrste v zgodovini Cerkve v Milanu.

Luigija Monza (1898–1954) so za časa fašizma v Italiji zaprli. Leta 1937 je ustanovil svetni inštitut malih apostolov usmiljenja, skupnost posvečenih sester, ki si prizadeva vcepiti v družbo, po zaobljubah in apostolski službi, usmiljenost, lastno prvim kristjanom. V svetu je prav posebej prepoznavna po ustanovi Naša družina, v okviru katere se sestre v raznih državah po svetu posvečajo duševno prizadetim otrokom.

Mons. Luigi Biraghi (1801–1879) je bil spiritual v bogoslovnem semenišču v Milanu. Še...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh