Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Arsenal ali Barcelona?

Objava: 13. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2006 / 11:26

Arsenal ali Barcelona?

Dobre tri tedne pred začetkom svetovnega prvenstva v Nemčiji bo nogometna mrzlica v Evropi doživela enega izmed vrhuncev.

Dobre tri tedne pred začetkom svetovnega prvenstva v Nemčiji bo nogometna mrzlica v Evropi doživela enega izmed vrhuncev. V sredo, 17. maja, se bosta v Parizu na finalni tekmi letošnje Lige prvakov pomerila londonski Arsenal in Barcelona. Angleži so v polfinalu izločili presenečenje letošnje sezone španski Villarreal, igralci iz katalonskega glavnega mesta pa so bili boljši od Milana. Nogometaši Arsenala bi z zmago dosegli zgodovinski uspeh, saj v elitni druščini vodilnih evropskih moštev še nikoli niso bili najboljši. Nasprotno pa se je Barcelona na vrh že zavihtela leta 1992, ko je v finalu premagala italijansko Sampdorio. Edini zadetek na tej tekmi je dosegel Nizozemec Ronald Koeman, ki je bil v letošnji sezoni trener Benfice.

Tekmovanje najboljših evropskih nogometnih moštev je nastalo na pobudo francoskega športnega dnevnika L’Equipe, ki je leta 1955 k sodelovanju povabil šestnajst klubov. Prvo srečanje v okviru novega pokala je bilo v Lizboni, kjer sta se tamkajšnji S...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh