Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznični namazi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 07. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Praznični namazi

Zeleni, pikantni in tunin namaz.
Zeleni namaz
200 g tofuja oz. sojinega sira
2 žlici drobno sesekljanega pora ali čebule
3 žlice drobno sesekljanega
peteršilja, sol
5 žlic bučnega olja, poper

Tofu pretlačimo s paličnim mešalnikom ali z vilicami. V prvem pri­meru bo postala masa res kremasta in ne bo treba dodajati veziva, kot sta smetana ali avokado. Dodamo vse druge sestavine in dobro premešamo. Namažemo po narezanih kruhkih ali postrežemo v skodelici. Namaz je primeren tudi za ljudi, ki ne smejo uživati mlečnih izdelkov. Tofu je naprodaj v skoraj vseh trgovinah. Je beljakovinska hrana in odlično služi kot nadomestek mesa. Če želimo, ga lahko nadomestimo s skuto!


Pikantni namaz
200 g sirnega namaza
5 žlic drobno naribanega
koren­čka
pol skodelice sesekljanih kalčkov kreše ali peteršilja ali rukole
1/2 žlice limoninega soka, poper

Sestavine dobro premešam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh