Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 07. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Od tedna do tedna

Papež Benedikt XVI. se je 30. decembra pri srečanju v Nervijevi dvorani v Vatikanu s 5000 pevci in pevkami mednarodnega združenja otroških pevskih zborov iz več kot tridesetih držav »Pueri cantores«, ki so od 28. decembra sodelovali na svojem triintridesetem mednarodnem kongresu v Rimu, le-tem zahvalil za njihovo službo pri bogoslužju in v Cerkvi.
Zahvala mladim pevcem – Papež Benedikt XVI. se je 30. decembra pri srečanju v Nervijevi dvorani v Vatikanu s 5000 pevci in pevkami mednarodnega združenja otroških pevskih zborov iz več kot tridesetih držav »Pueri cantores«, ki so od 28. decembra sodelovali na svojem triintridesetem mednarodnem kongresu v Rimu, le-tem zahvalil za njihovo službo pri bogoslužju in v Cerkvi. Z oblikovanjem maš in drugih cerkvenih slovesnosti verni člani otroških in mladinskih pevskih zborov posredujejo »vsemu svetu sporočilo miru in bratstva«. Prav drugi vatikanski vesoljni cerkveni zbor je še posebej poudaril pomen in lepoto petja pri bogoslužju. Udeleženci srečanja s papežem so v dneh bivanja v Rimu peli pri mašah in molitvenih srečanjih za mir v rimskih bazilikah in drugih cerkvah ter na koncertih, na novoletni dan pa pri papeževi maši.

CARACAS – Nadškof v mestu Coro Roberto Luckert Leon je »izpodbil« očitek domače vlade, da Cerkev v Venezueli zganja politiko in zanemarja družben...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh