Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pekoči hren

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 06. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.05.2006 / 12:19

Pekoči hren

Hren z mandlji in jabolki.

Kdo ne pozna solz, ki jih točimo ob strganju hrena? Se to dogaja res le enkrat na leto? Večina nas je takih, boste rekli. Drži, a sami se prepričajte, da se moramo poboljšati. Kakšno zdravilno moč skriva sveži hren! Tisti iz kozarčka je večinoma do neke mere obogaten z nič kaj zdravimi dodatki za trajnost in proti oksidaciji. Vsebnost dodatkov ugotovimo po mlečnato beli barvi hrena.

Ali veste, da svežo hrenovo koreniko hranimo v hladilniku več tednov? Vsakič odrežemo le toliko korenike, kot je potrebujemo, ostanek pa zavijemo v folijo za živila in shranimo na hladnem. Nastrgan hren lahko tudi zamrznemo.

Hren lahko kupimo kadarkoli v letu. Če bomo šli ponj v naravo, je za to najboljši čas pomlad ali jesen.

Če koreniko dobro oščetkamo, je ni treba lupiti, le drobno jo nastrgamo. Ob tem se začnejo sproščati gorčična olja, ki dražijo očesno sluznico in sinuse. Temu se do neke mere izognemo, če korenke za nekaj časa postavimo v zamrzovalnik.

Nastrgan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh