Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 01. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Od tedna do tedna

Prefekt kongregacije za vzhodne katoliške Cerkve kardinal Ignace Moussa Daoud je Cerkev po svetu pozval k pomoči kristjanov v Sveti deželi.
Nasprotujejo nečloveškemu ravnanju s priseljenci – V ZDA je več kot pol milijona ljudi protestiralo proti ostrejšim zakonskim predpisom o priseljencih. Protestniki v Los Angelesu (na fotografiji) so za priseljence zahtevali osebno spoštovanje, pošteno obravnavo in rasno enakost pred zakonom. Protestnikom so se pridružile tudi cerkvene organizacije. Losangeleški nadškof kardinal Roger M. Mahony je za New York Times izjavil, da Cerkev ne podpira nezakonitega priseljevanja ljudi, ne more in ne sme pa molčati ob krivičnem ravnanju s priseljenci.

VATIKAN – Prefekt kongregacije za vzhodne katoliške Cerkve kardinal Ignace Moussa Daoud je Cerkev po svetu pozval k pomoči kristjanov v Sveti deželi. Tam katoliške župnije in ustanove zaradi nemirov in napadov nimajo potrebnih sredstev za delovanje.

NEW DELHI – V Goi so neznanci zadušili 61-letnega katoliškega duhovnika Eusebia Ferrara. Sum zločina je padel na domnevna duhovnikova prijatelja, ki sta dan pred...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh