Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sladkajmo se z borovnicami

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 18. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Sladkajmo se z borovnicami

Rulada z jagodičevjem.


Smo na pragu pomladi, sneg še pokriva zemljo, jaz pa pišem o uživanju borovnic? Le malo drugih vrst hrane ima toliko dobrodejnih učinkov na zdravje. Čeprav so drobne, imajo veliko hranilno vrednost in vsebujejo več antioksidantov, ki se borijo proti boleznim, kot katerokoli drugo sadje ali zelenjava. Že ena sama skodelica borovnic vsebuje toliko antioksidantov kot pet skodelic korenja, jabolk, brokolija ali bučk. Uživanje borovnic bo zmanjšalo tveganje za nastanek raka in bolezni srca. Ob rednem uživanju se bo zmanjšalo število gubic okoli oči, koža, naš največji telesni organ, pa bo na splošno bolj zdrava. Borovnice blažijo učinke starostnih bolezni, kot sta demenca in Alzheimerjeva bolezen.

Ko pečemo pecivo iz borovnic, jih najprej pomokajmo, da se ne potopijo na dno pekača. Za nadev torte ali rulade borovnic ne odtajamo. Sladica bo lepša in okusnejša. Pri nas doma borovnice pozimi najraje zobamo kar napol zmrznjene. Otroci prav...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh