Margarina je vir dobrih maščob
Margarina je vir dobrih maščob
Maščobe so glavni vir energije v naši prehrani (z njimi moramo dobiti v telo 30 % dnevnih energijskih potreb). Strokovnjaki priporočajo, naj bodo čimvečji del zaužitih maščob dobre rastlinske maščobe.
Margarina ima pomembno vlogo v zdravi prehrani. V primerjavi z maslom vsebuje večje količine kakovostnih olj, ki jih v glavnem pridobivajo iz soje, sončnic, lanu ali oljne repice. Ta olja so odličen vir zdravih večkrat nenasičenih ali enkrat nenasičenih maščobnih kislin ter vitamina E. Izdelovanje margarine je dokaj preprosto: rastlinska semena ali zrna poberejo ter iz njih stisnejo olje. Medtem ko se ohlaja, mešanico skrbno izbranih olj zmešajo z vodo, da dosežejo želeno gostoto ter prehrambeno kakovost.
Skrivnost izdelovanja margarine Rama je v uporabi vodilnih in najnovejših tehnik ter najkakovostnejših sestavin. Zato Rama združuje tako odlično mazljivost in okus kot tudi večje količine za prehrano pomembnih tekočih olj, ki pa so brez transmaščobnih kislin in vseb...