Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ajda kot živa hrana

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 04. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Ajda kot živa hrana

Ne boste verjeli, ajdo uživamo tudi presno, torej surovo. Kako jo pripravimo?

Kakšen nenavaden naslov. Zakaj bi bila ajda živa hrana? Saj ajdo ponavadi uživamo v žgancih ali štrukljih. Včasih skuhamo ajdovo kašo in to je to. No, če želimo pripraviti palačinke brez jajc, namesto dela pšenične moke uporabimo ajdovo moko. Ne boste verjeli, ajdo uživamo tudi presno, torej surovo. Kako jo pripravimo? Štedilnika tokrat ne bomo prižigali. Le skledo ali globok krožnik bomo potrebovali, prgišče ajdove kaše in par dni časa, da bo ajdova kaša zrasla v ajdove kalčke. Pri nakupu ajdove kaše bodimo pozorni, da bomo kupili ajdovo kašo svetlo rjave barve in ne rdeče rjave. Priporočam, da posežemo po ekološko pridelani ajdovi kaši, ki ne bo vsebovala pesticidov in drugih morebitnih ostankov intenzivnega kmetovanja. Poleg tega eko privrženci prisegajo, da je v ekološko pridelani hrani več mineralov, vitaminov in mikroelementov.


Kaljenje ajdove kaše

1. popoldne: seme ajdove kaše preberemo, odstranimo morebitne smeti in polomljeno seme. Seme dobro...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh