Praznični jedilnik
Praznični jedilnik
Omletni rezanci - fritati, zarebrnice v omaki, gnjatne krpice, zdrobovi hrustavci, zelena v solati, božične rezine.
Omletni rezanci - fritati
Sestavine: 2 dl mleka 1 jajce sol 4 zvrhane žlice moke 1/2 dl mineralne vode
Pripravimo gladko, redko tekoče omletno testo in spečemo tanke omlete. Naslednji dan jih narežemo, zalijemo s pripravljeno juho ter potresemo s peteršiljem ali drobnjakom in takoj ponudimo. Lahko pa rezančke z vilicami raztresamo po suhem pekaču, v topli pečici posušimo in shranimo. Posušeni rezančki se imenujejo fritati.
Zarebrnice v omaki
Sestavine: 6 zarebrnic2 žlici olja 2 šalotki 12 dag gob 2 žlici vina sol, poper, juha, česen 1 žlička moke 1 žlica smetane
Priprava: Svinjske ali telečje zarebrnice ločimo od kosti ali samo odsekamo vrhnji del rebra. Meso posolimo, na vročem olju opečemo in preložimo v drugo posodo. Na istem olju prepražimo sesekljano šalotko. Ko zarumeni, pridamo narezane gobe ter jih popražimo. Prilijemo vino, začinimo s sesekljanim česnom, solimo, popramo, potresemo z žličko moke...
Sestavine: 2 dl mleka 1 jajce sol 4 zvrhane žlice moke 1/2 dl mineralne vode
Pripravimo gladko, redko tekoče omletno testo in spečemo tanke omlete. Naslednji dan jih narežemo, zalijemo s pripravljeno juho ter potresemo s peteršiljem ali drobnjakom in takoj ponudimo. Lahko pa rezančke z vilicami raztresamo po suhem pekaču, v topli pečici posušimo in shranimo. Posušeni rezančki se imenujejo fritati.
Zarebrnice v omaki
Sestavine: 6 zarebrnic2 žlici olja 2 šalotki 12 dag gob 2 žlici vina sol, poper, juha, česen 1 žlička moke 1 žlica smetane
Priprava: Svinjske ali telečje zarebrnice ločimo od kosti ali samo odsekamo vrhnji del rebra. Meso posolimo, na vročem olju opečemo in preložimo v drugo posodo. Na istem olju prepražimo sesekljano šalotko. Ko zarumeni, pridamo narezane gobe ter jih popražimo. Prilijemo vino, začinimo s sesekljanim česnom, solimo, popramo, potresemo z žličko moke...