Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveto pismo – knjiga leta

Za vas piše:
Metka D. Murko
Objava: 03. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Sveto pismo – knjiga leta

Pri letošnji predstavitvi naj-knjige na Nizozemskem smo doživeli presenečenje: z velikim naskokom je zmagal najnovejši prevod Svetega pisma.

Več kot 70 odstotkov od skoraj 100.000 bralcev je glasovalo zanj. In prvič v zgodovini te pomembne knjižne nagrade je na vrhu pristala knjiga, ki je sploh ni bilo na seznamu možnih zmagovalk.

Več kot 60 sodelavcev je deset let prevajalo izvirnike Svetega pisma z namenom, da bi ga približali sodobnemu človeku. Od izida lani jeseni je knjiga v različnih izvedbah dosegla naklado nad 650.000 izvodov, ki so jih razprodali na Nizozemskem in na Flamskem v Belgiji. Kupujejo jo ne le kristjani. Tako imenovane »literarne izdaje« so ne glede na izobrazbo priljubljeno čtivo povprečnega bralca, bogato ilustrirane otroške so primerno darilo ob krstu in prvem obhajilu. Tukajšnje družine imajo po navadi za vsako generacijo »svoje« Sveto pismo in sedaj tudi najmanj en najnovejši prevod. Vrhunec je prodaja dosegla lani okoli svetega Miklavža. Ne glede na naklado in prodajo je Sveto pismo tako ali tako brez konkurence.

Rekordno je bilo letos tudi število bralcev, ki so prek spleta al...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh