Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 42

Za vas piše:
s. Nikolina
Objava: 03. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Jedilnik 42

Kruhova juha, kumarični krompir, mesne paštetke, zdrobovi cmoki, kremne rezine.
Kruhova juha
Sestavine: 5 dag masla 6 žlic drobtin 1,5 litra juhe 1 srednja čebula 1 jajce 1 dl smetane nariban sir

Priprava: Drobno sesekljano čebulo prepražimo na maslu. Pridamo drobtine in nekaj minut pražimo in ves čas mešamo. Potem zalijemo z juho ali vodo, dobro premešamo in do vrenja še večkrat pomešamo. Juha naj vre 3 minute. Posebej razžvrkljamo jajce, prilijemo smetano in zamešamo v juho. Juha naj ne vre več. Ponudimo jo z naribanim sirom.


Kumarični krompir
Sestavine: 60 dag krompirja sol 4 žlice olja 10 dag kislih kumar krompirjeva voda ali goveja juha kis

Priprava: Olupljen krompir narežemo, osolimo, zalijemo in skuhamo. Kuhanega odcedimo v skledo, pretlačimo, prilijemo olje in z metlico dobro zmešamo. Pridamo sesekljane kumare, krompirjevko ali juho, da napravimo sočen pire. Po okusu prilijemo malo kisa. Pripravljen krompir naložimo na solatni krožnik v obliki stožca ali kvadra ipd. ter...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh